В інтересах Європи, щоб Україна перемогла – прем’єр Словаччини

В інтересах Європи, щоб Україна перемогла – прем’єр Словаччини

Укрінформ
Перемога Україна у розв’язаній росією загарбницькій війні в інтересах усієї Європи.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив премʼєр-міністр Словаччини Едуард Геґер у понеділок під час спільної з австрійським колегою пресконференції у Відні.

"В інтересах на лише Словаччини, але й усієї Європи, щоб Україна перемогла, оскільки це принесе стабільність у весь регіон. І тому ми так сильно допомагаємо, щоб Україні це вдалося", - заявив він.

Читайте також: Жоден з українських фехтувальників не зміг пройти в 1/8 чемпіонату світу

За словами Геґера, Словаччині важливо, щоб поруч був добрий сусід зі стабільною ситуацією.

"Чоловіки, які воюють в Україні, відстоюють свою країну. І дуже важливо, щоб Україна була стабільною та вільною країною", - додав він.

Словацький прем’єр висловив задоволення, що солідарність з Україною та надання їй допомоги відбувається "не лише в рамках ЄС, але й усього демократичного світу". Він наголосив, що важливо продемонструвати усім, що у 21 столітті не можна нападати війною на іншу країну.

Читайте також: До кінця року на полі бою відбудеться серйозна зміна на користь України – Резніков

Як повідомлялося, від початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Словаччина надала Україні військової допомоги на суму 153 млн євро. Зокрема, йдеться про передачу Україні гелікоптерів М-17, боєприпасів до РСЗВ "Град", гаубиць Zuzana 2 та інших систем озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-