Україна дуже серйозно послабила армію рф – міноборони Латвії

Україна дуже серйозно послабила армію рф – міноборони Латвії

Укрінформ
Під час війни, що триває, Україна зробила слабшою російську армію настільки, що та буде готова розпочати новий наступ не раніше, ніж через два роки.

Як повідомляє Delfi, таку думку висловив міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс, передає Укрінформ.

Таким чином міністр пояснив необхідність реформи Державної служби оборони, яка передбачає в Латвії обов'язковий військовий призов.

Читайте також: Латвія заборонила постачання російського газу з 2023 року

За словами Пабрікса, Україна прямо і буквально дає Латвії час на підготовку, і Латвія має діяти негайно, щоб забезпечити успішне стримування загарбника. Політик вважає, що міркування на тему, що реформа Державної служби оборони не може бути реалізована через наближення виборів, не витримує жодної критики — і це лише відмовка.

«Йде війна, і росія не чекатиме. Тягнути час — це класична неспроможність Латвії діяти ефективно. Тому ми часто витрачаємо час на тривалі дискусії, проте нездатні ухвалювати рішення», — заявив міністр оборони.

Він також пояснив, що раніше мало хто вірив у те, що можливий напад росії та війна, що порівнюється з колишніми війнами. Таким чином рф довела, що «треба бути готовими захищати свою територію від жорстокого і такого супротивника, який переважає чисельністю», – наголосив Пабрікс.

Читайте також: Україна і Латвія працюють над угодою про конфіскацію держвласності рф за кордоном

Пабрікс також акцентував на необхідності збільшення присутності сил НАТО в Латвії, нагадуючи, що позитивного результату з цього питання було досягнуто на червневому саміті у Мадриді.

Як повідомлялося, Міністерство підготувало Латвії реформу Державної служби оборони. Нова система впроваджуватиметься поетапно впродовж п'яти років. Із січня 2023 року подати заявку на службу можна буде добровільно. Обов'язковий військовий призов молодиків віком 18-27 років може бути запроваджено у 2027 році.

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста та села України, вбивають мирне населення. При цьому різні підрозділи зс рф зазнають значних втрат.

Фото: LETA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-