У Чорному морі разом з двома носіями «Калібрів» перебуває і десантний корабель ворога

У Чорному морі разом з двома носіями «Калібрів» перебуває і десантний корабель ворога

Укрінформ
У Чорному морі корабельне угруповання ворожих сил складається вже з двох ракетних та одного великого десантного корабля.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба Оперативного командування «Південь», інформуючи про оперативну обстановку на півдні України станом на 15.00.

«Обстановка в південній операційній зоні складна, але контрольована. Противник продовжує ведення оборонних дій, облаштовуючи нові відступні рубежі. По Миколаєву вночі завдано масованого ракетного удару, попередньо з використанням зенітно-ракетних систем С-300, споряджених модифікованими снарядами посиленої руйнівної дії. Обстріляно кілька мікрорайонів міста. Внаслідок влучання сталися масштабні пожежі на двох промислових підприємствах. Інформація про масштаби руйнувань та постраждалих уточнюється», - йдеться в повідомленні.

Крім того, в Баштанському районі через вечірні обстріли в Інгульській громаді горіли поля. За попередньою інформацією постраждалих немає. У Березнегуватській громаді продовжуються обстріли сіл по лінії розмежування. Дані про постраждалих і пошкодження уточнюються.

За інформацією пресслужби, на Херсонщині підрозділи російських військ масово змінюють пункти дислокації, намагаючись заховатися за мирним населенням. Частина будівель, де раніше базувалися рашисти, покинута, а нові місця дислокації вони собі обирають в щільно населених житлових районах, сподіваючись, що сили оборони України не наноситимуть ударів, які можуть бути загрозою для місцевих жителів.

Читайте також: На Херсонщині росіяни шукають "безпечне місце" для своїх військ - ближче до мирних жителів

Крім того, попри те, що штормова погода в північно-західні частині Чорного моря вгамувалася, корабельне угруповання ворожих сил продовжує триматися у складі двох ракетних та одного великого десантного корабля. При цьому несення служби ворожими кораблями здійснюється в ракетно безпечних районах в зоні прикриття їх берегових систем ППО.

Намагаючись створити ілюзію контролю острова Зміїний, ворог продовжує періодичні атаки. Так, вночі парою бомбардувальників Су-24 знов нанесено удар по залишкам ворожої техніки на острові. Втрат серед українських захисників немає.

Читайте також: росіяни «замітають сліди» на Зміїному

У командуванні «Південь» відзначили, що ворог продовжує вогневий та психологічний тиск на сили оборони і жителів південного регіону. Загроза ракетних атак та артилерійських обстрілів вздовж лінії зіткнення і в глибоко тилових районах залишається високо імовірною.

Як повідомляв Укрінформ, начальник штабу оборони Великої Британії адмірал Тоні Радакін заявив виданню The Guardian, що за час повномасштабного вторгнення в Україну росія втратила понад 30% своєї наземної бойової ефективності, що дає українській армії впевненість у своїй перемозі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-