На Херсонщині росіяни шукають

На Херсонщині росіяни шукають "безпечне місце" для своїх військ - ближче до мирних жителів

Укрінформ
На Херсонщині російські загарбники намагаються захиститись від ударів української армії, переміщаючись туди, де їх будуть оточувати мирні жителі.

Про це повідомляє у Телеграмі перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

"Крайні успіхи ЗСУ на Херсонщині, особливо серія знищених військових складів, місць компактного розміщення особового складу, штабів, центрів накопичення та ремонту техніки, змусили орків зайнятися зміною дислокації. Частину захоплених раніше приміщень, серед іншого, навчальних закладів, орки "добровільно" залишають, переїжджаючи в безпечніші, на їхню думку. Причому основний критерій безпеки для них - це якомога більша кількість наших людей, які живуть якомога ближче", - написав Соболевський.

Він зазначив, що приміщення, які вони лишають, перебувають у цілком непридатному стані. Що не можна пограбувати, ламається і опоганюється нечистотами.

Читайте також: На захопленій Херсонщини «міняйла» підвищують відсотки на зняття готівки

"Мені складно зрозуміти, що це – злість на те, що хтось може жити набагато краще, ніж вони, чи реакція на те, що Херсонщина відмовилася підкоритися і активно відкидає спроби насадження "руського миру? Зараз це не так важливо. Важливо те, що сьогодні на Херсонщині залишається приблизно пів мільйона заручників, яких треба звільняти", - наголосив заступник голови облради.

Як повідомляв Укрінформ, українська армія, використовуючи нову високоточну зброю, знищує склади боєприпасів та техніку в тилу ворога на тимчасово захоплених територіях. російські війська перешкоджають евакуації місцевих жителів, маючи намір використовувати мирне населення як "живий щит".

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-