Ворог утримує в Чорному морі два носії ракет «Калібр»

Ворог утримує в Чорному морі два носії ракет «Калібр»

Укрінформ
У Чорному морі російські загарбники утримують два носії крилатих ракет "Калібр".

Про це в Телеграмі повідомляють Військово-морські сили ЗСУ, передає Укрінформ.

"Станом на 17.07.2022 в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 2 ворожі носії оперативно-тактичних ракет «Калібр»", - йдеться у повідомленні.

За даними ВМС, ворог передислокував значну кількість кораблів із Севастополя до Новоросійська та продовжує контроль морських комунікацій в Азовському морі з метою незаконного вивезення продукції, захопленої в Донецькій, Запорізькій областях.

Зазначається, що кораблі рф здійснюють бойове чергування в ракетно безпечних районах в зоні прикриття берегових систем ППО, максимально наближених до узбережжя.

За добу в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили до Азовського моря – 24 судна, з них 7 суден рухались з протоки Босфор.

Читайте також: У Чорному та Азовському морях на бойовому чергуванні перебувають вісім кораблів рф

До Чорного моря пройшли 33 судна, з них 6 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

У ВМС України констатують, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня війська рф з акваторії Чорного моря завдали удару по центру Вінниці трьома ракетами «Калібр». Унаслідок обстрілу загинули 24 особи, з них три дитини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-