росія після цинічних обстрілів українських міст має бути визнана державою-терористом - Шмигаль

росія після цинічних обстрілів українських міст має бути визнана державою-терористом - Шмигаль

Укрінформ
росія цинічно обстрілює українські міста і має бути визнана на міжнародному рівні державою-терористом

Як передає Укрінформ, про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі.

Він відзначив, що на важливості визнання росії державою-терористом наголосив під час розмови з Адміністратором Агенства США з міжнародного розвитку ( USAID).

"Цинічні та жорстокі обстріли українських міст: Миколаїв, Часів Яр, Вінниця. Загинули десятки цивільних мешканців. росія продовжує політику залякування та тероризму. А тому має бути визнаною державою-терористом на міжнародному рівні", - написав Шмигаль.

Крім того, Шмигаль зауважив, що підтримка США за лідерства Президента Джо Байдена у боротьбі з агресором безпрецедентна.

Читайте також: МЗС Австрії: Обстріл Вінниці - воєнний злочин, який не може залишитися безкарним

"Військова, економічна та гуманітарна допомога щодня допомагають рятувати життя багатьох українців. І ми вдячні за це нашим партнерам", - зауважив Шмигаль.

Він додав, що під час розмови подякував USAID за виділення разом зі Світовим банком 1,7 млрд доларів прямої бюджетної підтримки цього тижня.

Як повідомляв Укрінформ, 9 липня на засіданні уряду було схвалено проєкт угоди про надання Україні 1,7 млрд доларів ґранту від Цільового фонду одного донора, створеного МБРР, Міжнародною асоціацією розвитку та USAID. Грант залучається на безоплатній, безповоротній основі у державний бюджет України, кошти будуть спрямовані для покриття витрат державного бюджету на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій.

Фото: Денис Шмигаль, Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-