За тиждень Україна не втратила жодного метра землі - Генштаб

За тиждень Україна не втратила жодного метра землі - Генштаб

Укрінформ
Упродовж тижня з 7 липня Збройні сили України відбили атаки ворога на всіх напрямках та не втратили жодного метра української землі.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов, інформуючи про оперативну ситуацію на фронті впродовж тижня.

«На Чернігівському, Конотопському, Сумському (напрямках) противник завдавав авіаційних ударів у районах: Володимирівка, Вовківка, Миропілля. Здійснював мінометний, артилерійський обстріли з РСЗВ позицій військових частин сил оборони. Найбільша частина обстрілів протягом тижня, а також активне ведення противником повітряної розвідки зафіксовано на Глухівському напрямку Сумської області», - розповів Громов.

На Харківському напрямку противник свої основні зусилля зосереджував на утриманні зайнятих рубежів. Продовжив завдання ракетних і авіаційних ударів по населених пунктах Харків, Рокитне, Олешки. Завдавав авіаційних ударів по населених пунктах Великий Салтів, Прудівка, Чепіль. В районі Дементіївки проводив штурмові дії з метою витіснити українські війська із займаних позицій та покращення свого тактичного положення.

На Слов’янському напрямку противник протягом тижня завдавав авіаційних ударів у районі Мазанівка, Маяки, Богородичне, Слов'янськ. Проводив наступальні штурмові дії з напрямку Ізюм-Слов'янськ з метою оволодіння населеними пунктами Краснопілля, Іванівка, Долина та Мазанівка.

В Донецькому операційному районі противник зусилля зосереджує на витісненні українських підрозділів із займаних позицій на Сіверському, Бахмутському та Авдіївському напрямках. Також завдає вогневе ураження вздовж усієї лінії зіткнення із застосуванням всього спектру озброєння.

Читайте також: Генштаб не виключає збройних провокацій у білорусі поблизу кордону

Громов повідомив, що у зв’язку з великими втратами низка військових частин противника зс рф та так званих л/днр виведено на відновлення боєздатності.

На Сіверському напрямку відмічається зниження активності противника в наступальних та штурмових діях. На Бахмутському напрямку противник вів штурмові дії з метою оволодіти н.п. Спірне, Берестове, Вершина. Намагався захопити Вугледарську ТЕС, встановити контроль над трасою Бахмут-Лисичанськ. Протягом останнього тижня ворог завдавав ракетних авіаударів у районі н.п. Бахмут, Костянтинівка, Соледар, Спірне, Часів Яр, Дружківка, Семигір'я, Берестове, Вугледарська ТЕС та ін.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках з метою сковування українських військ і недопущення їх перекидання на інші напрямки противник здійснює систематичні обстріли.

На Криворізькому та Миколаївському напрямках відмічається зниження інтенсивності обстрілів позицій українських військ. Можливо, це пов’язано зі знищенням складів боєприпасів противника, відзначили в Генштабі.

«Взагалі за тиждень ми відбили атаки ворога. Жодного метра української землі не втрачено», - наголосив Громов.

Читайте також: Ворог завдав авіаудару по Зміїному, щоб знищити залишки своєї техніки — ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 14 липня ліквідували близько 37 тисяч 870 російських загарбників, що на 300 осіб більше у порівнянні з попередньою добою. Також захисники України знищили ворожих танків 1667 (+18), бойових броньованих машин - 3852 (+20), артилерійських систем - 840 (+1), РСЗВ - 247 (+0), засобів ППО - 109 (+0), літаків - 219 (+2), гелікоптерів - 188 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня - 681 (+3), крилатих ракет - 155 (+0), кораблів / катерів - 15 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн - 2720 (+16), спеціальної техніки - 67 (+0). Найбільших втрат противник зазнав на Краматорському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-