Генштаб не виключає збройних провокацій у білорусі поблизу кордону

Генштаб не виключає збройних провокацій у білорусі поблизу кордону

Укрінформ
Ймовірність наступу на Україну російських та білоруських окупаційних військ з території республіки білорусь залишається низькою. Водночас упродовж найближчих трьох місяців зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

«На Волинському, Житомирському та Київському напрямках обстановка протягом тижня суттєвих змін не зазнала. Ймовірність проведення наступу противника з території республіки білорусь та вторгнення білоруських військ в Україну залишається низькою», - повідомив Громов.

Читайте також: росія від початку війни випустила по Україні 630 крилатих ракет «Іскандер» та «Калібр»

При цьому, за його словами, не виключається можливість збройних провокацій білоруських ССО та аналогічних підрозділів зс рф і приватних військових компаній у прикордонних з Україною районах, насамперед Гомельської та Брестської областей. Такі заходи, вважає Громов, мали би інспірувати антиукраїнські настрої в білоруському суспільстві.

Він також поінформував, що в повітряному просторі південної частини білорусі до 7 жовтня цього року продовжено термін обмеження польотів усіх типів цивільних повітряних суден. Водночас це обмеження не поширюється на авіацію зс рф та держприкордонслужби білорусі.

Читайте також: Жінок братимуть на військовий облік лише за їхньою згодою – Генштаб

Цей факт, на думку представника Генштабу, може свідчити про продовження ракетних і авіаційних ударів з території білорусі по Україні впродовж найближчих трьох місяців.

Як повідомляв Укрінформ, з початку повномасштабної війни росія випустила по Україні понад 2960 ракет різного типу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-