За червень військовим виплатять 64 мільярди гривень - Міноборони

За червень військовим виплатять 64 мільярди гривень - Міноборони

Укрінформ
Міністерство оборони перерахує військовим понад 64 млрд грн виплат за червень.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

“Загалом у липні за червень МОУ планує перерахувати у війська понад 64 млрд грн на грошове забезпечення”, - сказала Маляр.

Вона нагадала, що МОУ профінансувало військовим частинам 100% щомісячного грошового забезпечення, це - посадовий оклад, виплати за звання та вислугу. У другій декаді відбувається процес перерахування додаткових виплат - від 30 тис. грн за службу під час воєнного стану до 100 тис. грн за безпосередню участь у бойових діях.

Читайте також: За п'ять місяців на грошове забезпечення військових перераховано майже 232 мільярди

Маляр додала, що Міноборони сформувало консультативні групи, які надають допомогу військовим частинам в оформленні документів на виплати.

Окремо заступниця міністра повідомила, що здійснюються виплати і родинам загиблих. Водночас, вона зауважила, що конкретних цифр стосовно таких виплат МОУ оголошувати не буде, оскільки кількість загиблих є державною таємницею під час воєнного стану.

Маляр закликала громадські організації, які опікуються родинами загиблих, не намагатися встановити та оприлюднити ці цифри, оскільки така інформація може зіграти на користь ворога.

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони двічі на місяць здійснює перерахунок коштів на зарплати українським захисникам, у червні ЗСУ отримали 65 млрд грн як оплату за травень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-