На зарплати військовим за травень Міноборони вже перерахувало 60 мільярдів

На зарплати військовим за травень Міноборони вже перерахувало 60 мільярдів

Укрінформ
Міністерство оборони перерахувало на виплати військовослужбовцям ЗСУ за травень понад 60 млрд грн, з них майже 26 млрд грн – за участь у бойових діях.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«До військових частин Міністерство оборони перерахувало вже більш як 60 млрд грн. З них майже 26 млрд - це додаткова винагорода за безпосередню участь у бойових діях. Перерахування коштів буде здійснюватися міністерство приблизно до 20 червня», - сказала Маляр.

Вона додала, що наступного тижня стане відома остаточна цифра, скільки коштів у червні спрямувало Міноборони на зазначені цілі.

Читайте також: До ЗСУ за тиждень передали понад 33 тисячі бронежилетів та понад 19 тисяч шоломів – Маляр

Як повідомлялося, за даними Міноборони, військовослужбовцю, який бере безпосередню участь у бойових діях, на день держава сплачує 3 тисячі гривень. Небойовий день оплачується у розмірі тисячі гривень.

Грошові виплати, які зараз отримують українські захисники, складаються з двох частин, а їхній розмір залежить від того, які завдання і де виконують військовослужбовці.

Перша частина – це щомісячне грошове забезпечення, яке військові отримують відповідно до своєї посади, звання, вислуги тощо. Друга частина – це додаткова грошова винагорода, встановлена з ініціативи Президента Володимира Зеленського на період дії воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-