У НАТО впевнені, що Україна може забезпечити належний облік зброї від союзників

У НАТО впевнені, що Україна може забезпечити належний облік зброї від союзників

Укрінформ
Союзники по НАТО солідарні із боротьбою України та її народу проти російського вторгнення і впевнені в тому, що уряд країни забезпечить належне використання й облік зброї та військового обладнання, які її Збройні сили отримують від країн-союзниць.

Про це сьогодні у відповідь на запит Укрінформу про наявність у НАТО занепокоєнь щодо збереження та обліку зброї, яка надходить в Україну від західних партнерів, сказав офіційний представник Альянсу.

«Союзники по НАТО перебувають у повній солідарності з урядом та народом України в їхньому героїчному захисті своєї країни. Ми допомагаємо Україні скористатися фундаментальним правом на самооборону шляхом допомоги, яка має безпрецедентний рівень. Ми впевнені у зобов'язаннях уряду України належним чином зберігати та вести облік зброї, що надана союзниками», - зазначив представник НАТО.

Читайте також: Резніков та міністр оборони Польщі обговорили поставки зброї Україні

24 лютого росія розпочала неспровоковану та жорстоку агресію проти України, продовжує варварські обстріли та бомбардування українських міст і селищ, руйнує цивільну інфраструктуру життєзабезпечення, навмисно вбиває цивільне населення та чинить звірства на тимчасово захоплених територіях. На боротьбу проти російських загарбників піднявся весь народ України.

Союзники по НАТО та країни-члени ЄС від початку російського вторгнення виявили потужну солідарність з народом України у його боротьбі за власне існування та почали надавати суттєву економічну, фінансову, гуманітарну і військову допомогу. російська пропаганда намагається поширювати хибні наративи про «занепокоєння» НАТО і ЄС можливістю контрабанди зброї, що постачається Україні для самозахисту.

Читайте також: НАТО має допомогти Україні зупинити росію – Джапарова

Сьогодні, поряд із офіційним представником НАТО, впевненість у належному поводженні із військовою допомогою Заходу Україні та у надійному обліку військового обладнання висловив речник ЄС Пітер Стано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-