Резніков та міністр оборони Польщі обговорили поставки зброї Україні

Резніков та міністр оборони Польщі обговорили поставки зброї Україні

Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков під час зустрічі з віцепрем’єр-міністром, міністром національної оборони Республіки Польща Маріушем Блащаком обговорили питання необхідної воєнної допомоги Україні від Польщі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони.

Резніков подякував Республіці Польща та польському колезі особисто за підтримку України в боротьбі з державою-терористом – російської федерацією.

"Радий вітати у нас в гостях пана Маріуша Блащака. Це добрий друг України. Наше знайомство з ним почалося із телефонної розмови після мого призначення на посаду. Тоді я розказав колезі, що Литва нам дала "Стінгери". Він одразу запитав: "Чим я можу допомогти?". Так народилася ідея з переносним зенітно-ракетним комплексом "Перун". Наразі польські ПЗРК дуже вдало зменшують кількість російських літаків і вертольотів", – зазначив Резніков.

Читайте також: США задоволені точністю роботи HIMARS по складах і командних пунктах росіян – Резніков

Він також окремо відзначив, що Польща – це одна з перших країн, яка відчула удар по Україні від російської навали. Цивільні, діти та старші люди, які були змушені тікати від цієї війни, насамперед поїхали до Польщі, яка їх гостинно прийняла.

"Польща посідає друге місце в світі по допомозі Україні після США. Просто оцініть це. Народ Польщі реально вважає себе справжнім дружнім сусідом, який хоче нам допомогти. Ми продовжуємо вишкільні проєкти. Є хороша спільна база: це Литовсько-Польсько-Українська бригада, яка знаходиться в Любліні. І продовжуємо військово-технічне співробітництво. Зокрема, спільне виробництво та спільні сервісні програми. Переконаний, що на сьогодні стосунки між українським і польським народами – це стосунки довіри. Два дружні народи, дві нації тримають один фронт. Тому точно спільно переможемо", – наголосив Резніков.

Блащак у свою чергу висловив переконання, що Україна заслуговує на те, щоб бути вільною і незалежною.

Читайте також: Резніков анонсував гарні новини після розмови з міністеркою оборони Німеччини

"Вільна Україна означає вільна Польща. Якщо Україна, не дай Боже, не зможе перемогти – це означатиме загрозу безпеці Польщі. У зв'язку з цим ми зацікавлені у тому, щоб Україна була вільною, щоб зупинити російську агресію. Наші "Перуни" пройшли гарний екзамен на полі бою. Вважаємо, що поставка польських "Крабів" матиме важливе значення для української артилерії", – зазначив Блащак.

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний оприлюднив відеозапис того, як працюють на фронті польські самохідні артилерійські установки "Краб".

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-