Кордон з боку Придністров’я захищений, сили ЗСУ зосереджені на Миколаївсько-Херсонському напрямку

Кордон з боку Придністров’я захищений, сили ЗСУ зосереджені на Миколаївсько-Херсонському напрямку

Укрінформ
Кордон та загалом напрямок у районі самопроголошеного Придністров'я знаходиться під контролем ЗСУ та щільно захищений. Нещодавні провокації там були спрямовані на відволікання уваги сил оборони на південному напрямку.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомила начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

«Ця ситуація з Придністров’ям була ще 10 липня ... це була якась імітація активності для того, щоб створити певне напруження і відволікти увагу військового командування, наших ЗСУ на той напрямок. Але напрямок Придністров’я щільно захищений, надійно закритий кордон і прилеглі території, тому в цьому напрямку ми більш спокійні. Хоча розуміємо, що підступність може бути на дуже високому рівні, тому не розслабляємося, маємо там сили оборони, які забезпечать контроль над цією ділянкою. А основні сили ЗСУ, дійсно, зосереджені зараз на напрямку лінії зіткнення - Миколаївсько-Херсонського напрямку», - повідомила Гуменюк.

Читайте також: Загарбники зараз не спроможні висадити морський десант на Одещині - Братчук

Як повідомляв Укрінформ, 7 липня заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у зв’язку з відсутністю розвідданих щодо створення ударних угруповань російських військ на територіях Придністров’я та білорусі ймовірність їх наступу є одним із можливих сценаріїв, але наразі він малоймовірний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-