Тайвань може брати приклад з успішного застосування асиметричної зброї в Україні - Держдеп

Тайвань може брати приклад з успішного застосування асиметричної зброї в Україні - Держдеп

Укрінформ
Протидія України більшій за розмірами російській армії демонструє Тайваню, що володіння передовою «асиметричною» зброєю, а також рішуче протистояння вторгненню більшого сусіда може бути успішною комбінацією.

Про це заявила в середу в Вашингтоні помічниця держсекретаря США з військово-політичних питань Джессіка Льюїс, повідомляє Укрінформ із посиланням на Bloomberg.

«Одна з речей, що приходить на думку, коли справа доходить до Тайваню, і я вважаю, що це є уроком, отриманим з цієї війни, полягає в тому, що асиметрія працює», - наголосила Льюїс під час виступу в Центрі міжнародних та стратегічних досліджень.

Читайте також: Китай посилює операції впливу в Штатах - Контррозвідка США

Вона уточнила, що має на увазі, зокрема, застосування Україною протитанкових систем Javelin і зенітних систем Stinger, які можна вважати асиметричними, оскільки вони здатні допомогти меншим силам боротися з сильнішим противником. І це, за словами Льюїс, є уроком для оборони Тайваню, якому Китай погрожував вторгненням.

Чиновниця також визнала, що в ситуації з Тайванем необхідно більше, ніж просто забезпечення передовим озброєнням. Льюїс підкреслила, що тут не стільки важливо порівняння ситуації з розвитком в Україні, скільки засвоєння уроків.

Читайте також: Тайвань заборонив експорт чипів до росії та білорусі

Як повідомлялося, Тайвань підвищив рівень своєї військової готовності після початку російського вторгнення в Україну. Китай розкритикував це рішення, зазначивши, що «Тайвань – не Україна». Водночас впродовж останніх місяців китайські літаки регулярно порушують авіаційний простір Тайваню. КНР вважає Тайвань складовою своєї території та ніколи не відмовлявся від планів повернути його під свою владу силою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-