Китай посилює операції впливу в Штатах - Контррозвідка США

Китай посилює операції впливу в Штатах - Контррозвідка США

Укрінформ
Американська контррозвідка в середу попередила посадовців, що Китай активізує операції впливу, аби змусити уряд США проводити більш дружню політику щодо Пекіна.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

Китай «розуміє, що керівники американських штатів та місцевих органів влади користуються певним ступенем незалежності від Вашингтона, і може спробувати використовувати їх для проведення політики, бажаної для Пекіна», - ідеться в бюлетені Національного центру контррозвідки та безпеки, розісланому посадовцям у Вашингтоні та місцевих органах влади.

Читайте також: Штати ввели обмеження проти п’яти китайських компаній за допомогу росії

У документі зазначається, що Пекін використовує різні засоби маніпулювання державними та місцевими чиновниками, аби змусити Вашингтон проводити більш дружню політику щодо Китаю.

«Операції впливу КНР можуть бути оманливими й примусовими, за зовні пристойними діловими препозиціями чи обмінами між людьми іноді приховані політичні плани Китаю», - йдеться в бюлетені.

Читайте також: Ціну російської нафти хочуть обмежити на рівні $40-60 за барель — Bloomberg

Підходи Китаю включають використання підставних організацій, таких як Китайська народна асоціація дружби з зарубіжними країнами, яка культивує «сестринські» відносини між Пекіном та містами США.

Читайте також: Китай та Індія за три місяці заплатили путіну $24 мільярди за енергоносії – Bloomberg

Інша організація, Національна асоціація за мирне возз'єднання Китаю, пропагує китайсько-американську дружбу, але відстоює погляди Пекіна на Тайвань як власної провінції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-