Від білорусі до Зміїного: у Повітряних силах розповіли, як «працює» авіація рф

Від білорусі до Зміїного: у Повітряних силах розповіли, як «працює» авіація рф

Укрінформ
Авіація рф «працює» довкола України від території білорусі і фактично до острова Зміїний у цілодобовому режимі.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ заявив речник командування Повітряних сил Збройних сил України полковник Юрій Ігнат.

«російська авіація працює довкола України, скажімо, у такій підкові — починаючи від білорусі і закінчуючи островом Зміїний, тобто фактично недалеко між Зміїним і Севастополем. Вони (росіяни — ред.) перебувають постійно, 24/7 у патрулюванні, перебазовують літаки з одного аеродрому на інший», - зазначив Ігнат.

Зокрема, за його словами, в окупованому Криму стоять російські Су-30. «У росії там Ту-22М3, з яких (ракети - ред.) Х-22 запускають. Авіація постійно у них у ротаційному режимі, вона перебуває на різних (позиціях — ред.). І рф використовує усі без винятку аеродроми білорусі», - заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Читайте також: З 24 лютого українська авіація завдала 1700 ударів по позиціях загарбників

Він зауважив, що українські сили можуть знищувати російську авіацію тоді, коли вона увійде у зону ураження протиповітряної оборони. Наразі найпотужніші засоби, які Україна має на озброєнні, - комплекси С-300 з дальністю ураження до 70 кілометрів.

«Ці комплекси у нас стоять на території України на різних позиціях... Тому, якщо літаки рф будуть залітати у наш повітряний простір, то вони будуть знищуватися нашими засобами ППО. А там (у білорусі — ред.) ми їх дістати не можемо», - сказав Ігнат.

Читайте також: «Бук» і «С-300»: у ЗСУ розповіли, які ракети і чим збивають найчастіше

Як повідомлялося, за інформацією МОУ, уже понад 2,5 місяця російські літаки і гелікоптери не залітають у повітряний простір над територією, яку контролюють ЗСУ. Ворожа авіація діє з-за меж території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-