Польща може допомогти з підготовкою українських саперів

Польща може допомогти з підготовкою українських саперів

Укрінформ
Польща незабаром може почати навчання українських саперів, які могли б очистити звільнені території країни від мін і снарядів.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр і міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, повідомляє Укрінформ із посиланням на Polskie Radio.

На спільній пресовій конференції після зустрічі зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим Блащак наголосив, що мир в Україні також є інтересом Польщі.

«Ми також говорили про можливість навчання українських військових у Польщі. Саперів можна готувати, ми всі чудово знаємо, що росіяни залишили міни на окупованій українській території, тому їх треба прибрати. Ми готові навчати українських військових, щоб вони могли очистити ці території», - сказав віцепрем’єр-міністр Блащак.

Читайте також: Мешканців Київщини закликають не відвідувати неперевірені саперами місця

Глава оборонного відомства також зазначив, що вартість наданої Польщею допомоги вже перевищує 700 мільйонів доларів. Україна отримала зброю польського виробництва - переносні зенітні комплекси Piorun і гаубиці Krab, а також близько 250 танків.

Читайте також: До України надійшла чергова партія польських гаубиць «Краб» - Зеленський

Нагадаємо: у понеділок, 11 липня, президент Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про надання громадянам Польщі особливого статусу в Україні. Згідно із законопроєктом, польські громадяни отримають ті самі права та гарантії, які Польща надала українцям, що тікають із країни від російського вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-