У росії безробітних з біржі праці вербують на війну з Україною – росЗМІ

У росії безробітних з біржі праці вербують на війну з Україною – росЗМІ

Укрінформ
Жителям Татарстану, які перебувають на обліку на біржі праці як безробітні, пропонують укласти контракт та вирушити на війну в Україну, обіцяють зарплатню близько 300 тисяч рублів на місяць.Жителям Татарстана, которые состоят на учёте на бирже труда как безработные, предлагают заключить контракт и отправиться на войну в Украину, обещают зарплату около 300 тысяч рублей в месяц.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання "Важливі історії".

За словами співрозмовника, який отримав таку пропозицію, у травні йому зателефонували і сказали наступного дня з'явитися до центру зайнятості. Разом із ним туди прийшли ще восьмеро людей. Спершу їм пропонували звичайні вакансії, а потім почали по одному викликати до кабінету, де запропонували підписати документ про нерозголошення військової таємниці.

Очевидець стверджує, що став питати про наслідки та про те, чи передбачено кримінальну відповідальність. Співробітник центру зайнятості нібито відповів, що цим займається ФСБ, а згодом дозволив не підписувати папір.

Читайте також: росія по всій країні розгортає пункти вербування на війну з Україною

Після цього, за словами співрозмовника, йому запропонували зарплату близько 300 тисяч рублів на місяць, але від цієї пропозиції він відмовився. Джерело розповіло виданню, що воно проти війни і не розуміє, як у XXI столітті люди можуть вбивати одне одного.

"Важливі історії" зв'язалися з центром зайнятості, де, як стверджується, безробітним пропонували вирушити до України. Там сказали, що нібито укласти контракт та поїхати на війну можна лише через військкомат.

Читайте також: У Маріуполі загарбники вербують робітників у фільтраційні табори - адреси пишуть в SMS

Напередодні видання повідомляло про можливе вербування ув'язнених із петербурзьких колоній для участі у війні з Україною.

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють і бомбять мирні міста й села України, катують та вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-