Нідерланди дадуть Україні сучасну важку зброю, панцирники і гаубиці - Рютте

Нідерланди дадуть Україні сучасну важку зброю, панцирники і гаубиці - Рютте

Відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна надасть Україні сучасну важку зброю, панцирники і самохідні гаубиці, та закликав інші держави зробити те саме.

Про це він сказав на спільному з Президентом України Володимиром Зеленським брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Звісно, Україна потребує нашої військової підтримки. Нам треба підтримувати Україну сучасним озброєнням. Я закликаю всіх своїх колег у Європі і в інших куточках світу допомагати Україні важкою зброєю. Наша країна надаватиме важку зброю, панцирники і самохідні гаубиці. Я хочу закликати наших союзників зробити те саме», - зазначив Прем’єр-міністр Нідерландів.

Він зауважив, що розв’язана росією війна проти України може тривати довше, ніж усі сподівалися. Однак це не означає, що світ може відступитися і пасивно спостерігати за тим, що відбуватиметься, наголосив Рютте.

Читайте також: Нідерланди відправили в Україну військових товарів на понад €170 мільйонів

«Ми маємо зосереджено і далі підтримувати Україну політично, повсякчас заявляючи про підтримку та постійно тиснучи на путінську росію, а також посилючи двосторонню і багатосторонню політичну співпрацю з Україною», - переконаний очільник нідерландського уряду.

Він запевнив, що Нідерланди будуть підтримувати Україну всіма можливими способами.

«Ви можете на нас розраховувати і зараз, і найближчими роками, й надалі», - заявив Рютте.

Читайте також: Нідерланди разом з Німеччиною відправлять в Україну гаубиці – Рютте

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте перебуває з робочим візитом в Україні. Він відвідав зруйновані російськими загарбниками Ірпінь, Бородянку й Бучу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-