Нідерланди разом з Німеччиною відправлять в Україну гаубиці – Рютте

Нідерланди разом з Німеччиною відправлять в Україну гаубиці – Рютте

Укрінформ
Нідерланди повинні робити все можливе, не перетинаючи “червону лінію”, задля перемоги України у розв’язаній росією війні.

Про це заявив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте після щотижневого засідання Ради міністрів, передає Укрінформ з посиланням на Telegraaf.

“Війна в Україні – це також наша війна”, - сказав Рютте.

Він також зазначив, що громадяни Нідерландів мають бути готовими до наслідків, зокрема фінансових, що вдарять по їхніх гаманцях.

За словами Рютте, “червона лінія” полягає в тому, що НАТО не вступає у прямий конфлікт з росією.

“Але ми робимо все можливе з фінансовою підтримкою, військовою підтримкою, включно з важкими системами озброєнь”, - сказав він.

Прем’єр нагадав, що Нідерланди разом з Німеччиною відправлять в Україну гаубиці.

“Ми робимо це тому, що це наша війна. Якщо щось піде не так і ми дозволимо путіну окупувати Україну, то що буде далі? Насправді це пряма загроза нашій безпеці”, – підкреслив Рютте і наголосив, що Нідерланди мають “зробити це заради нашої безпеки та нашої свободи”, - сказав він.

Читайте також: Нідерланди напрацьовують механізм патронажу над українськими територіями

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра заявив, що уряд країни підтримує надання Україні статусу кандидата, але зазначив, що може пройти багато років, перш ніж Україна стане повноцінним членом ЄС.

23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд висновку Єврокомісії щодо заявки України на членство в ЄС та ухвалення рішення про надання їй статусу країни-кандидата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-