У Маріуполі восени загарбники розпочнуть «офіційну мобілізацію»

У Маріуполі восени загарбники розпочнуть «офіційну мобілізацію»

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі самопроголошена «влада» планує восени розпочати офіційну мобілізацію на фронт проти ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«Мобілізація на фронт. На осінь окупаційна влада планує розпочати офіційну мобілізацію в Маріуполі. Всіх без виключення. І це не українська мобілізація, де потрібен досвід та військова спеціальність. Тут потрібне гарматне м’ясо», - написав радник мера.

Він закликав усіх чоловіків виїжджати з Маріуполя. «Тому біжіть, поки є час», - наголосив Андрющенко.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та зруйновані підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Читайте також: Джемілєв закликає до протестної кампанії проти незаконної мобілізації у Криму

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-