Ознак формування наступальних угруповань на кордоні із білоруссю немає - прикордонники

Ознак формування наступальних угруповань на кордоні із білоруссю немає - прикордонники

Відео
Укрінформ
Безпекова ситуація на кордоні з білоруссю суттєвих змін не зазнала, формування наступальних угруповань не виявлено.

Про це повідомив на брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко

«Підрозділи збройних сил білорусі продовжують виконувати завдання з прикриття білорусько-української ділянки кордону в межах Брестської та Гомельської областей. Змін у чисельності, складі ми на даний момент не спостерігаємо. Ознак формування наступальних угруповань також не виявлено», - сказав Демченко.

За його словами, у прикордонних районах білорусі фіксується проведення інженерного облаштування й активне використання засобів радіоелектронної боротьби, щоб ускладнити спостереження.

Читайте також: Загроза повторного наступу з білорусі: Наєв перевірив позиції ЗСУ на півночі

Щодо ситуації на кордоні з рф у межах Чернігівської та Сумської областей, речник ДПСУ зауважив, що росія продовжує утримувати окремі підрозділи збройних сил у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Таким чином, за його словами, продовжується демонстрація присутності, аби сковувати дії сил оборони України, не дозволити перекинути підрозділи на інші напрямки, де ведуться активні бойові дії.

«Формування ворогом ударного угруповання, яке би могло здійснити повторне вторгнення на територію України, також не спостерігається", - зауважив Демченко.

При цьому, за його словами, російські війська не припиняють обстрілювати територію Чернігівщини і Сумщини, щоденно відкриваючи вогонь з артилерії, мінометів та стрілецької зброї. Фіксуються також випадки скидання вибухових пристроїв з безпілотників.

Читайте також: Ворог за день один раз обстріляв прикордоння Сумщини, постраждалих немає

За інформацією речника ДПСУ, лише за тиждень зафіксовано близько 130 обстрілів цих територій, з яких 10 із застосуванням авіації, решта - артилерії та мінометів.

Як повідомлялося, російські військові за минулу добу обстріляли 10 громад Сумської та Чернігівської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-