роспропаганда намагалася показати «розкол» на Заході у питанні підтримки України

роспропаганда намагалася показати «розкол» на Заході у питанні підтримки України

Укрінформ
російська пропаганда цього тижня намагалася показати нібито розкол західного суспільства у питанні підтримки України.

Як передає Укрінформ, Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України повідомляє в Телеграмі, хто саме просував наративи кремля в іноземних медіа.

Так, росія поширила матеріали Daily Banner, BB-CNTV, які, посилаючись начебто на The Sunday Times, писали, що серед країн НАТО спостерігається «розкол щодо ставлення до війни в Україні».

А лояльний росії американський військовий аналітик Скотт Ріттер назвав саміт НАТО, на якому росію визнали найбільшою загрозою безпеці Заходу, «спробою Альянсу нагадати про своє існування».

Крім того, The American Conservative видали матеріал про те, що Президент США Джо Байден «залишився наодинці у війні» з росією.

Читайте також: Канада запровадила санкції проти російських пропагандистів

Також кремлівські медіа, посилаючись на заяву депутата Європарламенту Тьєрі Маріані, писали про марність витрат на післявоєнне відновлення України.

Американський науковець Дуг Бендоу продовжує наполягати на тому, що припинення постачання Україні озброєння - єдиний шлях до миру.

Читайте також: роспропаганда поширює наратив про пріоритетність захоплення Одеси – ЦПД

Як повідомляв Укрінформ, російські засоби масової інформації звинувачують Україну у спричиненні світової продовольчої кризи та збільшенні кількості людей, які голодують, посилаючись на дані Організації Об'єднаних Націй.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-