Канада запровадила санкції проти російських пропагандистів

Канада запровадила санкції проти російських пропагандистів

Укрінформ
Канада суттєво розширила санкції проти російських пропагандистських ресурсів та окремих осіб, залучених до поширення дезінформації про війну в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час участі у саміті G20 в Індонезії оголосила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі.

“Російська пропагандистська машина повинна відповісти за свою брехню. Канада віддана боротьбі з дезінформацією, де б вона не поширювалася. Сьогодні ми даємо чітко зрозуміти тим, хто пропагує оману: ви будете відповідати. Канада підтримує Україну”, - сказала Жолі.

Читайте також: В Україні створили базу російських пропагандистів – вже внесли 1800 імен

У її відомстві уточнили, що обмежувальні заходи торкнуться 15 юридичних осіб, контрольованих російським урядом, та 29 фізичних осіб, які поширюють дезінформацію.

Під канадські санкції потрапили: агентства “ТАСС”, “Regnum” та “Sputnik”, телеканали “ВГТРК”, “Россия-24”, “Первый канал”, “Россия-1”, “НТВ” та “RT”, медіа-ресурси “Газпроммедіа”, “Національна медіа група”, “Vesti.ru” і “Смотрим”, а також організації “Роскомнадзор” і “Россотрудничество”.

Канада також заморозила усе майно та кошти й заборонила в’їзд на свою територію голові міжнародного департаменту RT сумбатовичу гаспаряну, сумнозвісній телеведучій ользі скабеєвій, речниці МЗС рф марії захаровій та ряду інших впливових російських пропагандистів.

Окрім цього Канада запустила спеціальний інтернет-ресурс, покликаний протистояти дезінформації за допомогою фактів.

“Канада продовжить задіювати цю платформу, аби проливати світло на те, як російський режим використовує брехню для виправдання незаконного та неспровокованого вторгнення до України”, - наголосили у МЗС.

Читайте також: До відповідальності слід притягнути всіх пропагандистів, що розпалюють ненависть — медійники

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив у Телеграмі, що Канада також запровадила санкції проти патріарха кирила і ввела заборону на імпорт золота та низки виробів із нього.

Як повідомлялося, Євросоюз наприкінці травня запровадив шостий пакет санкцій проти РФ, де головним елементом стала відмова від російської нафти, що транспортується морем. Як зазначають у керівних органах ЄС, вказаний крок дозволить Євросоюзу відмовитись від 90% російської нафти до кінця 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-