Зеленський подякував за завершальний етап боротьби за острів Зміїний

Зеленський подякував за завершальний етап боротьби за острів Зміїний

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував за завершальний етап боротьби за острів Зміїний.

Про це Глава держави сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Хочу сьогодні подякувати за завершальний етап боротьби за Зміїний – там встановлено наш національний прапор. Два місяці тривала ця операція. Розвідка, Сили спеціальних операцій, «альфівці» СБУ, прикордонники, артилеристи, Військово-Морські сили, Повітряні сили. І хай тепер кожен російський капітан – чи то корабля, чи то літака – бачить український прапор на Зміїному і знає, що нашу державу не зламати", - сказав Президент.

Читайте також: Сили спецоперацій розповіли подробиці зачищення Зміїного від росіян

Як повідомлялося, на початку липня підрозділи ЗСУ завершили військову операцію із зачищення острова Зміїний від техніки та озброєння російських загарбників, що втекли до тимчасово окупованого Криму. На острів був доставлений прапор України.

Читайте також: ЗСУ встановили фізичний контроль над островом Зміїний – Генштаб

За даними Forbes, росіяни втратили на Зміїному і в навколишніх водах техніки та озброєння майже 1 млрд дол. Найбільшою втратою загарбницької армії став флагман чорноморського флоту - ракетний крейсер "Москва" вартістю 750 млн доларів, що брав участь у захопленні острова. Судно стало "героєм" поштової марки, а 13 квітня було уражене ракетами та вже через день

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-