В Україні створили дорожню карту для родичів військових, які зникли безвісти, потрапили у полон чи загинули

В Україні створили дорожню карту для родичів військових, які зникли безвісти, потрапили у полон чи загинули

Укрінформ
Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими підготував інформаційні матеріали для тих, чиї родичі пропали безвісти, потрапили у полон чи загинули.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони.

«Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими оприлюднив дорожню карту дій родичів, якщо хтось із рідних, який зарахований до лав ЗСУ (в тому числі ТрО), правоохоронних органів, пропав безвісти, потрапив у полон чи загинув. У документі міститься перелік даних, якими обов’язково має володіти родина захисника України та алгоритми дій родичів щодо їх звернень до органів державної влади, які займаються питаннями звільнення військовополонених», - йдеться в повідомленні.

У пресслужбі наголосили, що обміном полонених чи пошуком зниклих безвісти захисників займаються лише органи державної влади та відповідальні установи чи організації.

Ознайомитися з дорожньою картою можна за посиланням.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 36,5 тисячі російських загарбників

Як повідомлялося, за участю Міністерства реінтеграції України та Національного інформаційного бюро (НІБ) відбувся обмін полоненими.

Це найбільший обмін від початку повномасштабного російського вторгнення, завдяки якому додому повернулися 144 українських захисники. Зі 144 звільнених – 95 оборонців Азовсталі. Серед них – 43 військовослужбовці полку «Азов».

Загалом звільнено 59 бійців Національної гвардії, 30 – Військово-Морських сил, 28 – Збройних сил України, 17 – Державної прикордонної служби України, 9 – Територіальної оборони, 1 – Національної поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-