рф знову розганяє фейк про продаж Україною гаубиць Caesar

рф знову розганяє фейк про продаж Україною гаубиць Caesar

Укрінформ
російська пропаганда повторює вже спростований фейк про продаж французьких гаубиць Caesar.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

«російські медіа активно поширюють «новину» болгарського видання Bulgarian Military, яке, посилаючись на французького політика Режиса Кастельно, повідомляє, начебто Україна продала дві надані Францією 155-мм гаубиці Caesar росії», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Кастельно ще 20 червня у Twitter написав, що росія «перехопила французькі гаубиці цілими та неушкодженими». Саме перехопила, а не продала.

Водночас 24 червня французькі медіа написали, що Генштаб Франції назвав озвучену Кастельно інформацію «малоймовірною та неправдоподібною», оскільки «немає жодних доказів, які підтверджували б цю інформацію».

Читайте також: Новий фейк: роспропаганда поширює наратив про марність витрат на відбудову України

Сайт Bulgarian Military, посилаючись на Кастельно та «неідентифіковані французькі джерела», 5 липня зробив висновок, що гаубиці насправді продали, оскільки в Україні процвітає «міжнародна корупція», очолювана «західними урядами».

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня на прохання української влади Франція відправила в Україну медичне обладнання, призначене для посилення структур екстреної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-