На Банковій пояснили, навіщо росія використовує радянський прапор на захоплених територіях

На Банковій пояснили, навіщо росія використовує радянський прапор на захоплених територіях

Укрінформ
росія використовує радянський червоний прапор на тимчасово захоплених територіях, встановлюючи його на будівлях, для маніпуляцій, що дії росії є начебто продовженням подій Другої світової війни.

Про це сказав радник керівника Офісу Президента Сергій Лещенко, передає Укрінформ.

«Для того, щоб якось дистанціювати росію від агресивних дій під час захоплення та окупації українських міст, вони використовують радянський червоний прапор, таким чином показують, що, мовляв, ці агресивні дії є продовженням подій Другої світової війни, а росія захищається від фашистів - чергова маніпуляція, щоб зняти тягар відповідальності з росії», - сказав Лещенко.

Він додав, що червоний прапор використовують також для того, щоб викликати у частини населення окупованих міст сантименти за радянським минулим і таким чином схилити до співпраці із загарбниками.

Читайте також: росмедіа розганяють фейк про «плани» України розмістити у Сєвєродонецьку базу НАТО

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала неспровоковану війну проти України, проводить масовані обстріли та бомбардування українських міст та селищ, чинить репресії та звірства проти мирного населення на тимчасово окупованих територіях України. Крім того, ворог заблокував всі морські порти України, де знаходяться сотні вже відвантажених суден із зерном. Таким чином, росія провокує глобальну продовольчу кризу.

Від початку російського вторгнення Європейський Союз та його країни-члени виявили солідарність з Україною, надали їй політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу, запровадили шість пакетів санкцій проти країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-