Британська розвідка пояснила, чому росія використовує «неточні» протикорабельні ракети

Британська розвідка пояснила, чому росія використовує «неточні» протикорабельні ракети

Укрінформ
російська армія продовжує застосувати «неточні» протикорабельні ракети повітряного базування для завдання ударів по наземних цілях через, вочевидь, скорочення запасів високоточного озброєння.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Твіттері міністерство оборони Великої Британії у своєму оновленому огляді розвитку ситуації в Україні.

«росія продовжує застосовувати протикорабельні ракети повітряного базування з другорядною ціллю для завдання по суші, скоріш за все, через скорочення запасів більш точної сучасної зброї», - йдеться у повідомленні.

Британське МО також повідомило, що аналіз камер відеоспостереження свідчить, що ракета, яка попала у торговельний центр у Кременчуці 27 червня 2022 року «була, з високою ймовірністю, Х-32» – модернізованою версією радянської ракети «Х-22».

«І хоча Х-32 має ряд покращених показників роботи у порівнянні з Х-22, вона все ще не оптимізована для точних ударів по наземних цілях, особливо у міському середовищі. Це значно підвищує можливість супутніх руйнувань під час ураження населених районів», - заявили в оборонному відомстві Великої Британії.

Також повідомляється, що під час російських ударів 30 червня в Одеській області, схоже, застосувалися ракети Х-22. Було зазначено, що «ця зброя є навіть ще менш точною і не підходить для прицільних ударів» і в останні тижні застосування росією таких ракет практично завжди призводило до жертв серед мирного населення.

У британському МО також вказали на те, що російські війська продовжують здійснювати незначне просування навколо Лисичанська на сході України, завдаючи повітряні та артилерійські удари по цьому району. «Українські війська, вочевидь, продовжують блокувати просування російських військ на південно-східних околицях Лисичанська», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В ЄС назвали воєнним злочином ракетний удар рф по Одещині

Як повідомляв Укрінформ, Україна звернулася до Польського головування в ОБСЄ з ініціативою про скликання спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ для обговорення ракетних атак проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-