путін мобілізує економіку рф для забезпечення війни проти України – ISW

путін мобілізує економіку рф для забезпечення війни проти України – ISW

Укрінформ
Президент росії путін, імовірно, мобілізує російську економіку та промисловість для підтримання поточних військових зусиль в Україні.

Про це ідеться в аналітичній записці американського Інституту вивчення війни (ISW) щодо оцінки російської наступальної кампанії 1 липня, передає Укрінформ.

кремль запропонував держдумі рф ухвалити поправку до федеральних законів про забезпечення збройних сил рф, яка запроваджує «спеціальні заходи в економічній сфері», що зобов'язують російські підприємства, незалежно від форми власності, надавати необхідне забезпечення «спеціальним військовим та контртерористичним операціям», зазначають в ISW.

Читайте також: росія вже випустила по Україні близько трьох тисяч ракет - Зеленський

Поправка забороняє російським підприємствам відмовлятися приймати державні замовлення для проведення таких операцій і дозволяє кремлю змінювати контракти й умови праці робітників, наприклад, змушувати їх працювати в нічний час або на свята.

В описі поправки кремль зазначив, що так звана «спеціальна військова операція», що триває в Україні, виявила дефіцит поставок, зокрема матеріалів, необхідних для ремонту військової техніки, і заявив, що російським чиновникам необхідно «концентрувати зусилля в окремих секторах економіки».

Читайте також: Війна в Україні точно не завершиться перемогою росії – Байден

Крім того, російська влада, ймовірно, вживає заходів для інтеграції Запорізької атомної електростанції (АЕС) в російську енергетичну систему, що суперечить попереднім заявам росії про те, що Запорізька АЕС продаватиме електроенергію Україні.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-