Військові експерти при ОГП розробляють альманах російської зброї та боєприпасів

Військові експерти при ОГП розробляють альманах російської зброї та боєприпасів

Укрінформ
Військові експерти при Офісі генерального прокурора працюють над створенням альманаху російської зброї та боєприпасів для оперативної ідентифікації та використання в матеріалах кримінальних проваджень.

Як передає Укрінформ, про це ОГП повідомляє в Телеграмі.

Сьогодні, генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела нараду з Міжвідомчою робочою групою військових експертів на чолі з Ігорем Криштуном. У ході зустрічі були обговорені робочі питання, а також намічені стратегічні плани.

Наголошується, що військові експерти та технічні радники працюють при ОГП. Прокурори залучають їх як спеціалістів у кримінальних провадженнях.

"Це потужна команда фахівців, які консультують правоохоронців і допомагають в аналізі речових доказів, робочих документів збройних сил рф, розумінні структури сил противника, зв’язків між підрозділами і їх ролей, керівництва та підзвітності в них, а також юридичної системи російської армії, у тому числі командування та доктрини контролю", – підкреслила Венедіктова.

Читайте також: Україна домовляється про нову зброю, щоб зламати перевагу окупантів - Зеленський

Вона зауважила, що окремі технічні радники працюють також із геопросторовими даними, можливостями космічної розвідки, які дають для слідства надзвичайно цінну інформацію.

Разом із прокурорами та слідчими мобільна група Міжвідомчої робочої групи працює на місцях бойових дій і безпосередньо в зонах ураження авіаційними, ракетними й артилерійськими засобами, щоб оперативно визначати типи зброї, імовірні носії, особливості застосування, напрями прильоту та розташування вогневих позицій.

Рада військових експертів також взаємодіє під час роботи із міжнародними фахівцями із Консультативної групи – Atrocity Crimes Advisory Group.

Читайте також: Щонайменше 30 магнатів і чиновників ВПК рф досі поза санкціями – ЗМІ

Крім того, військові експерти постійно проводять навчальні заходи для слідчих і прокурорів та розробляють методичні й довідкові матеріали, рекомендації та алгоритми дій.

Як повідомляв Укрінформ, експерти з воєнних злочинів, які працювали у Міжнародному трибуналі щодо колишньої Югославії, допомагають Офісу генпрокурора забезпечити невідворотність відповідальності російської федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-