Щонайменше 30 магнатів і чиновників ВПК рф досі поза санкціями – ЗМІ

Щонайменше 30 магнатів і чиновників ВПК рф досі поза санкціями – ЗМІ

Укрінформ
Попри систематичне запровадження США й іншими країнами Заходу санкцій проти росії з метою виведення з ладу «військової машини» путіна, існує принаймні три десятки магнатів у сфері ВПК росії, які не потрапили під жодні обмеження.

На це вказується в дослідженні інформагентства Reuters, оприлюдненому в п’ятницю, повідомляє Укрінформ.

«Майже три десятки керівників російських збройних компаній та щонайменше 14 оборонних підприємств не потрапили під санкції Сполучених Штатів, Євросоюзу або Великої Британії»,- зазначається в публікації.

Читайте також: путін заявив, що санкції підштовхують рф і білорусь прискорити об'єднання

Зокрема, серед збройних магнатів, які не зазнали таких обмежень називається Алан Лушников – найбільший акціонер АТ «Концерн Калашников», який виробляє АК-47. За перевіреними даними, Лушніков володіє 75% акцій концерну. Й хоча проти самої компанії ще в 2014 році були введені санкції США, а також ЄС і Британії цього року, фактичний господар концерну не постраждав.

Така сама ситуація і з підприємством «Алмаз-Антей». Вона потрапила у списки санкцій західних країн, однак її генеральний директор Ян Новіков не поніс покарання.

Читайте також: Австралія ввела нові санкції проти наближених до путіна осіб

Крім того, до списку обмежень не внесені завод ім. Дегтярьова з виготовлення стрілецької й протитанкової зброї, Климівський спецзавод, який виробляє патрони й інші боєприпаси, Новосибірський патронний завод тощо.

Паралельно з’ясувалося, що вже введені санкції проти інших оборонних магнатів та підприємств росії застосовувалися непослідовно, оскільки одні західні уряди накладали штрафи, інші утримувалися від цього.

Читайте також: Штати заблокували майно на $1 мільярд, пов’язане з російським олігархом Керімовим

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський напередодні заявив, що санкцій Заходу недостатньо для того, щоби зупинити російську агресію в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-