СБУ опублікувала допит загарбника, який обстрілював Маріуполь

СБУ опублікувала допит загарбника, який обстрілював Маріуполь

Відео
Укрінформ
Служба безпеки України оприлюднила допит військовополоненого з Криму, який обстрілював із міномета Маріуполь.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Загарбник зізнався, що його командири казали, що Україна нібито збирається напасти на росію 26 лютого, тому потрібно "діяти на випередження".

“23 числа отримали наказ про висадку на території України. 24 лютого висадились. Аргументували це тим, що 26 лютого Україна мала напасти на нас. І що цією висадкою ми поклали край нападу”, - сказав загарбник слідчим СБУ.

Читайте також: Збирав дані для ракетних ударів по Чернігівщині: СБУ затримала російського шпигуна

Зазначається, що після того, як кримчанин потрапив у полон, він “різко” змінив своє ставлення. Уродженець Криму стверджує, що нібито “не знав” куди вони їдуть, і які саме об’єкти обстрілюють.

Коли у березні загарбників повернули до місця дислокації, його взвод підписав рапорти-відмови від участі у “спецоперації”, але командування знову відправило їх в Україну.

“І вже після цього солдат, який “відмовився” продовжувати війну – здійснив по українському Маріуполю близько 400 мінометних обстрілів! І знову ж таки - “нічого не знав” про це”, - наголошують у СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня Служба безпеки України виявила і затримала шпигунів головного розвідувального управління збройних сил російської федерації, які збирали дані про оборону Києва та інформацію про українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-