Збирав дані для ракетних ударів по Чернігівщині: СБУ затримала російського шпигуна

Збирав дані для ракетних ударів по Чернігівщині: СБУ затримала російського шпигуна

Укрінформ
Правоохоронці затримали російського агента, який збирав дані для здійснення ракетних ударів і диверсій у Чернігівській області.

Про це повідомляє СБУ в Телеграмі, передає Укрінформ.

«У ході багатоетапної спецоперації Служба безпеки затримала чергового ворожого агента, який збирав розвіддані щодо позицій ЗСУ та геолокацій критичної інфраструктури у Чернігівській області», - ідеться в дописі.

Одержану інформацію він передавав своєму спільнику із Близького Сходу, який також був затриманий нещодавно контррозвідкою СБУ у Чернівецькій області, куди прибув для підготовки серії вибухів на об’єктах Укрзалізниці.

Обидва чоловіки входили до складу агентурної мережі спецслужб російської федерації, створеної для підривної діяльності на заході України.

Після затримання свого «зв’язкового» із Близького Сходу інформатор отримав нове завдання – розвідувати розташування українських військ і стратегічних об’єктів поблизу кордону з рф.

Читайте також: СБУ затримала коригувальника ракетних ударів по Києву

Ці дані ворог планував використати для ракетних ударів і підготовки диверсій на території районів Чернігівщини, визволених від російської армії.

Затриманому інформатору повідомлено про підозру.

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня керівник пресслужби Служби безпеки України Артем Дехтяренко заявив, що від початку війни росії проти України СБУ виявила понад 350 агентів, 160 диверсійно-розвідувальних груп та близько 10 тисяч колаборантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-