По курортній Сергіївці росіяни вдарили ракетою для ураження авіаносців – Зеленський

По курортній Сергіївці росіяни вдарили ракетою для ураження авіаносців – Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що росіяни випустили по житловому будинку в Сергіївці Одеської області протикорабельну крилату ракету, удар був цілеспрямованим.

Про це глава держави сказав на спільному з прем'єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стьоре брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні російська армія завдала чергового жорстокого ракетного удару. Ракета росії – це була надзвукова крилата протикорабельна, до речі, ракета. Вона ударила по звичайному житловому будинку в Одеській області у селищі Сергіївка. Такі ракети Х-22 створювали для ураження авіаносців та інших великих військових кораблів, а російська армія застосувала її проти звичайного будинку зі звичайними цивільними людьми, дев’ятиповерхового будинку», - розповів Зеленський.

Глава держави підкреслив, що це був не одиничний удар і не випадковість.

Читайте також: Постраждалі від ракетного удару по ТЦ у Кременчуці поділилися історіями порятунку

«Це – цілеспрямований ракетний удар росії, терор росії проти наших міст, селищ, наших людей – дорослих і дітей, їм (росіянам – ред.) все одно», - наголосив Президент.

Загалом, за його даними, упродовж чотирьох місяців повномасштабної війни росія застосувала проти України близько 3 тис. ракет.

«Така жорстокість російських дій лише підкреслює, наскільки правильними є рішення наших партнерів щодо надання Україні підтримки, перш за все, оборонної», - відзначив Зеленський.

Як повідомлялося, у ніч проти 1 липня російська армія завдала удару по селу Сергіївка Білгород-Дністровського району Одеської області. Ракети влучили у житлову дев'ятиповерхівку і базу відпочинку. Наразі кількість загиблих сягнула 21 особи.

На території Одеської області суботу, 2 липня, оголошено днем жалоби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-