росія вже випустила по Україні 2 800 ракет - Президент

росія вже випустила по Україні 2 800 ракет - Президент

Відео
Укрінформ
Загальна кількість ракет, які росія випустила по Україні, становить уже 2 811.

Як передає Укрінформ, про це заявив Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні.

"Щойно я взяв участь у спеціальному засіданні Ради безпеки ООН, яке було скликане на прохання України. Скликано Албанією – ця держава головує в Радбезі. Ми задіяли усі міжнародні важелі, щоб притягнути Росію до відповідальності за державний тероризм. За все зроблене російською армією проти українців в Кременчуці, в Очакові, в Лисичанську, в Харкові, в Дніпрі, в багатьох-багатьох інших містах України. Станом на цей вечір загальна кількість російських ракет, які вдарили по наших містах вже 2811. А скільки ще авіабомб, скільки артилерійських снарядів", - сказав Зеленський.

За його словами, всі розуміють, що саме рф вбиває ні в чому невинних людей на цій війні, розв'язаній проти українського народу.

"Я закликав ООН скористатись вже наявними механізмами Статуту ООН, щоб припинити російські маніпуляції структурами Організації та щоб створити спеціальний трибунал для розслідування дій російських окупантів на українській землі", - зазначив Президент.

Читайте також: Зеленський закликав ООН позбавити росію повноважень у Генасамблеї за порушення Статуту

Зеленський зауважив, що правоохоронні органи та розвідка України роблять усе, щоб встановити усіх російських військових, які відповідальні за терор проти українських міст. "Прізвища, обличчя і вся інформація про кожного з цих терористів будуть відомі світу. Ніхто з них не зможе уникнути відповідальності, і персональних санкцій для цих осіб буде недостатньо. Вирок суду і тюрма – ось це мінімум, на який вони заслуговують", - підкреслив Глава держави.

Він зазначив, що всі російські пропагандисти, які намагаються виправдати дії російської армії також будуть покарані.

Як повідомляв Укрінформ, 27 червня російські війська завдали удару по ТРЦ «Амстор» у Кременчуці Полтавської області двома ракетами. На момент удару в будівлі перебували близько тисячі відвідувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-