Поразка рф на Зміїному не зніме морську блокаду, але зменшить тиск на узбережжя - ISW

Поразка рф на Зміїному не зніме морську блокаду, але зменшить тиск на узбережжя - ISW

Укрінформ
Відступ російських військ зі Зміїного зменшить тиск на українське узбережжя, оскільки з острова зникне російська ППО та ракетні системи, проте не припинить морську блокаду.

Про це заявили в американському Інституті вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

«Поразка росії на острові Зміїний дещо зменшить тиск на українське узбережжя, прибравши з острова російські засоби протиповітряної оборони та протикорабельні ракетні системи», — йдеться в матеріалі ISW.

Читайте також: Військові розповіли, як загарбники тікали з острова Зміїний, знищуючи власну техніку

Однак, за словами аналітиків, сам по собі відступ не покладе край морській блокаді, оскільки російські сили мають доступ до протикорабельних систем наземного базування в Криму і західній частині Херсонщини. Їх росіяни все ще можуть націлювати на українські вантажі. Також вони можуть атакувати ракетами з кораблів Чорноморського флоту рф.

Аналітики також відзначили, що російські «військові блогери» в переважній більшості схвалили рішення росії вивести війська та техніку з острова, стверджуючи, що російські війська нібито надають пріоритет «звільненню Донбасу».

Читайте також: Горить-палає: Компанія Maxar виклала супутникові знімки острова Зміїний

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Оперативне командування «Південь» офіційно повідомило, що внаслідок вдало проведеного чергового етапу операції українських військ росіяни поспіхом евакуювали з острова Зміїний залишки свого гарнізону.

Читайте також: Війна в Україні точно не завершиться перемогою росії – Байден

Пізніше в українському уряді пояснили, що термінове залишення росіянами острова слід вважати суттєвим успіхом ЗСУ, оскільки рф прагнули зосередити на ньому системи ППО, а також інше озброєння для контролю всієї північно-західної частини Чорного моря.

Операція ЗСУ на острові Зміїний ще не остаточно завершена, оскільки на острові ще не підняли український прапор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-