Військові пояснили, чому операцію на Зміїному поки не можна вважати завершеною

Військові пояснили, чому операцію на Зміїному поки не можна вважати завершеною

Укрінформ
Операція ЗСУ на острові Зміїний ще не остаточно завершена, оскільки на острові ще не підняли український прапор.

Про це заявила керівниця пресцентру сил охорони та оборони оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

«Операція не остаточно завершена, тому що на остові ще не підняли український прапор. Наразі можемо сказати точно, що, попри намагання ворога підвезти туди підкріплення за допомогою і катерів, і гелікоптерів, їм це не вдалося. Наші артилерійські, ракетні доводи були досить переконливими – і тоді вони вирішили вшитися звідти, завантажившись на надводні плавзасоби і, мабуть, за допомогою гелікоптерів», – сказала вона в ефірі національного телемарафону.

Читайте також: Звільнення острова Зміїний значно змінює ситуацію в Чорному морі - Зеленський

За словами Гуменюк, військові поки що не можуть сказати, в якому стані перебуває український острів.

«Наразі ми не можемо бачити повну картину на острові. Бо напевно і від нашого впливу, і від їхніх способів замести свої ганебні сліди ще палає, ще задимлення дуже велике, тому детальне проглядання острова наразі неможливе. Як тільки буде така можливість, ми знімемо необхідну інформацію», – додала Гуменюк.

Читайте також: Горить-палає: Компанія Maxar виклала супутникові знімки острова Зміїний

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Оперативне командування «Південь» офіційно повідомило, що внаслідок вдало проведеного чергового етапу операції українських військ росіяни поспіхом евакуювали з острова Зміїний залишки свого гарнізону.

Читайте також: Війна в Україні точно не завершиться перемогою росії – Байден

Пізніше в українському уряді пояснили, що термінове залишення росіянами острова слід вважати суттєвим успіхом ЗСУ, оскільки рф прагнули зосередити на ньому системи ППО, а також інше озброєння для контролю всієї північно-західної частини Чорного моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-