Запеклі бої та спроби штурму: генерал Громов розповів про ситуацію на сході України

Запеклі бої та спроби штурму: генерал Громов розповів про ситуацію на сході України

Укрінформ
Упродовж останніх днів тривають запеклі бої у районі Лисичанського нафтопереробного заводу.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

“Противник продовжує зосереджувати свої зусилля на веденні бойових дій на сході нашої держави. У ході запеклих боїв ворогу вдалося встановити контроль над Сєвєродонецьком, селами Воронове та Борівське. Наші підрозділи відійшли і закріпилися на правому березі річки Сіверський Донець. В ході боїв ворог зазнав значних втрат, але не залишає спроб встановити контроль у районі Лисичанська. Протягом останніх днів тривають запеклі бої у районі Лисичанського нафтопереробного заводу”, - повідомив Громов.

Читайте також: У Києві й області російські диверсанти перейшли в «сплячий режим» - Генштаб

Він наголосив, що сьогодні зранку противник почав ведення штурмових дій з різних напрямків, бій триває, на даний час у противника успіху немає.

“На Бахмутському напрямку тривають запеклі бої. Маючи перевагу в силах і засобах, особливо в артилерії, з метою зковування наших підрозділів противник проводив наступальні штурмові дії в напрямку на Соледар в районі Клинове, а також Новолуганська ТЕС. На цих напрямках противник успіху не мав”, - додав Громов.

За його інформацією, наші воїни мужню і стійко тримають оборону.

Читайте також: на території білорусі перебувають російські спецпідрозділи та бійці ПВК – Генштаб

Як повідомляв Укрінформ, війська рф ведуть наступ поблизу Верхньокам’янки та штурмові дії в районі Лисичанського нафтопереробного заводу, бойові дії триваютьНа Донецькому напрямку противник, за підтримки артилерії, намагається блокувати місто Лисичанськ та взяти під контроль ділянку автошляху Лисичанськ – Бахмут. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Лисичанськ, Верхньокам’янка та Сіверськ. Ворог також завдав авіаудару неподалік Вовчоярівки. Проте ЗСУ чинять запеклий опір противнику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-