Понад 300 цілей за тиждень: як Нацгвардія допомагає ЗСУ у наземних операціях

Понад 300 цілей за тиждень: як Нацгвардія допомагає ЗСУ у наземних операціях

Укрінформ
Підрозділи розвідки Національної гвардії України (НГУ) упродовж минулого тижня виявили 301 ціль противника.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ заявив начальник оперативного управління Головного управління Нацгвардії України Олексій Надточий.

«Упродовж тижня для підтримки наземних операцій ЗСУ підрозділи розвідки виявили 301 ціль противника, з них спостережними постами було виявлено 103, розрахунками БАК (безпілотних авіакомплексів) — 178, засобами РЕР (радіоелектронної розвідки) — 20», - заявив Надточий.

За його словами, авіація НГУ за тиждень здійснила для вогневого ураження противника 15 вертольотовильотів, задля аеромедичної евакуації та транспортних перевезень - 20 вертольотовильотів.

При цьому, уточнив Надточий, суттєвих змін в обсязі виконання завдань силами і засобами Нацгвардії за минулий тиждень не відбулося.

Читайте також: Сапери Нацгвардії знешкодили майже 13 тисяч вибухонебезпечних пристроїв

Начальник управління НГУ додав, що наразі військові частини Нацгвардії беруть участь в оборонній операції у Слобожанському, Донецькому, Південнобузькому операційних районах та стримуванні наступу переважаючих сил противника у районах Харкова, Лисичанська, Слов'янська.

Також нацгвардійці беруть участь в обороні таких міст, як Кривий Ріг, Миколаїв, Запоріжжя, де основні зусилля зосереджено на недопущенні просування противника у напрямках Берислава, Кривого Рогу, Гуляйполя, Запоріжжя, та утриманні ділянок морського узбережжя, а також в охороні та обороні об'єктів критичної інфраструктури.

Читайте також: Нацгвардійці знищили три ворожі «Гради» на Сєвєродонецькому напрямку

За інформацією Надточого, у Північно-Західний операційній зоні (йдеться про Волинський, Поліський та Сіверський операційні райони) Нацгвардія у взаємодії з Держприкордонслужбою та ЗСУ здійснює прикриття держкордону з білоруссю.

Окрім виконання завдань у районі ведення активних бойових дій, нацгвардійці несуть службу і для безпеки усередині країни.

«При цьому основні зусилля зосереджені на: охороні та обороні важливих держоб’єктів, охороні органів держвлади, дипломатичних та консульських установ і об'єктів критичної інфраструктури, утриманні протидиверсійних і протидесантних резервів, підтриманні взаємодії з іншими силовими структурами», - зауважив представник НГУ.

Як повідомляв Укрінформ, військовослужбовці Національної гвардії України (НГУ) наразі несуть службу на 173 блокпостах нашої держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-