Сапери Нацгвардії знешкодили майже 13 тисяч вибухонебезпечних пристроїв

Сапери Нацгвардії знешкодили майже 13 тисяч вибухонебезпечних пристроїв

Укрінформ
Інженерно-саперні підрозділи Національної гвардії України (НГУ) з початку проведення робіт з розмінування території нашої держави уже обстежили 106 га територій і знешкодили майже 13 тисяч вибухонебезпечних пристроїв.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ розповів начальник оперативного управління НГУ Олексій Надточий.

"Інженерно-саперні підрозділи НГУ продовжують роботи з розмінування звільнених населених пунктів. З початку робіт обстежено та очищено 106 гектарів територій, виявлено і знешкоджено майже 13 тисяч вибухонебезпечних пристроїв", - поінформував він.

За словами посадовця, до цих робіт від НГУ залучаються 16 груп розмінування, п'ять з яких - на території Київської області.

Надточий також зазначив, що сапери Нацгвардії України щоденно обстежують до двох гектарів територій для безпеки наших громадян. У свою чергу, водолазні групи продовжують обстеження та розмінування русла річки Дніпро - упродовж тижня було обстежено 10 кілометрів.

Окремо начальник оперативного управління НГУ заявив, що Нацгвардія у взаємодії із ЗСУ та іншими представниками сектору безпеки і оборони продовжують виконувати завдання у оборонній операції на Слобожанському, Донецькому, Південно-Бузькому і Бесарабському операційних районах.

Він уточнив, що військові частини і підрозділи НГУ утримують визначені оборонні рубежі, приймають участь у обороні Києва, Харкова, Кривого Рогу, Запоріжжя, Слов’янська, Лисичанська, Мар’їнки, Миколаєва.

Також особовий склад Національної гвардії України стійко і мужньо стримує наступ сил противника у Сєвєродонецьку, поінформував Надточий.

Окрім того, зусилля нацгвардійців зосереджені на недопущені просування противника у таких напрямках, як Берислав, Кривий Ріг, Гуляйполе, Запоріжжя, та на утриманні визначених ділянок морського узбережжя, охороні оборонних об’єктів, критичної інфраструктури.

Також, за його словами, наразі особовий склад Нацгвардії мужньо і стійко утримує усі визначені ділянки.

Читайте також: Розмінування території: у Міноборони кажуть, що треба обстежити 160 тисяч квадратних кілометрів

Як повідомлялося, 9 червня у Нацполіції поінформували, що з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну силами НПУ було вилучено більше 91 тисячі боєприпасів та більше 2 тонн вибухових речовин, знищено 22,3 тисячі вибухонебезпечних предметів та 2,4 тонни вибухових речовин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-