Нацгвардійці здійснюють службу на 173 блокпостах по всій Україні

Нацгвардійці здійснюють службу на 173 блокпостах по всій Україні

Укрінформ
Військовослужбовці Національної гвардії України (НГУ) наразі несуть службу на 173 блокпостах нашої держави.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ розповів начальник оперативного управління НГУ Олексій Надточий.

Він уточнив, що з початку повномасштабного вторгнення рф у багатьох містах України активізувалася діяльність так званих ворожих агентів і ДРГ противника.

Тож з метою виявлення таких осіб і контролю за рухом транспортних засобів, перевірки авто громадян на дорогах на в'їздах і виїздах до міст функціонують системи блокпостів, на яких нацгвардійці несуть службу – як самостійно, так і у взаємодії з Нацполіцією та силами тероборони, заявив Надточий.

"У цілодобовому режимі нами здійснюється служба на 173 блокпостах, що дає змогу виявити порушників, вилучати зброю і проводити контрдії щодо діяльності ДРГ. З 24 лютого лише на блокпостах нацгвардійці затримали та передали СБУ 126 осіб за підозрою у причетності до ДРГ противника", - зазначив начальник оперативного управління НГУ.

Також нацгвардійці упродовж цього періоду затримали більше двох тисяч громадян за вчинення адміністративних і кримінальних правопорушень.

Читайте також: Сапери Нацгвардії знешкодили майже 13 тисяч вибухонебезпечних пристроїв

"На блокпостах було вилучено 42 одиниці вогнепальної зброї, 11 одиниць холодної зброї, двагранатомети і 30 ручних гранат тощо", - поінформував представник НГУ.

Як повідомлялося, 8 червня речник Національної гвардії України (НГУ) Руслан Музичук поінформував, що безпекова ситуація у західних регіонах і в окремих областях центральних регіонів України наразі є досить стабільною, і тут основну загрозу становлять ракетні обстріли рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-