Ракетна атака на Кременчук та російські атестати в Мелітополі – нові фейки кремля

Ракетна атака на Кременчук та російські атестати в Мелітополі – нові фейки кремля

Укрінформ
У Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України назвали маніпуляцією заяви російських ЗМІ, що у Мелітополі випускники нібито отримали атестати російського зразка.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомив у Телеграмі, оприлюднивши чергову добірку фейків та дезінформаційних вкидів, які російська пропаганда поширила станом на ранок 30 червня.

Зокрема пропагандистські ЗМІ росії повідомили маніпулятивну інформацію, що "перші випускники Мелітополя Запорізької області здобули атестати російського зразка про завершення освіти. Отримують атестат лише зараз, оскільки попередня адміністрація регіону знищила всі дані учнів".

"Однак таке рішення загарбників є юридично нікчемним та не призводить до жодних правових наслідків", - наголосили в ЦПД.

Також у Центрі повідомили про фейкову заяву президента російської федерації володимира путіна, що "у Кременчуці не було жодного теракту … армія рф не б’є ні по жодних цивільних об’єктах під час спецоперації, а просто так у нас полями ніхто не стріляє".

Читайте також: ЦПД зібрав нові фейки роспропаганди за добу

Крім того, путін заявив, що "з України робили плацдарм, щоб розхитати росію. І заклики до Києва продовжувати бойові дії підтверджують, що Україна - просто засіб для Заходу. Тому цілі спеціальної військової операції рф в Україні не змінилися, вона йде за планом". У ЦПД підкреслили, що це дезінформація.

Як повідомляв Укрінформ, кремлівські пропагандисти намагаються маніпулювати українцями, поширюючи наратив про нібито шанс "зупинити війну до кінця доби", якщо Україна складе зброю і виконає умови росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-