ЦПД зібрав нові фейки роспропаганди за добу

ЦПД зібрав нові фейки роспропаганди за добу

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО України оприлюднив добірку фейків, маніпуляцій та дезінформацій, які ворог спродукував упродовж 29 червня.

Як передає Укрінформ, про це він повідомляє у Телеграмі.

Так, депутат російської ради федерацій в.джабаров заявив: «блокада Литвою калінінградської області може призвести до збройного конфлікту з росією». Водночас, останній додав, що «ми [росія] повинні захищати свою територію».

Окрім цього, в міноборони рф заявили, що «з перехоплених радіопереговорів українських націоналістів та іноземних найманців встановлено, що бойовики при підході зс рф та [незаконних збройних] формувань ТОТ Донецької області до м.Авдіївка, копіюючи тактику «випаленої землі», що застосовувалася нацистами в роки [Другої світової] війни, мають намір повністю знищити місто»

Читайте також: Ворог у соцмережах поширює фейки про захоплення сіл на Харківщині

Також глава мзс рф с.лавров повідомив, що «рф готова експортувати десятки мільйонів тонн зерна, якщо Захід перестане блокувати постачання продовольства», а також відзначив бажання росії стосовно «подальшої роботи щодо зниження загроз продовольчої кризи».

Як повідомляв Укрінформ, в Україні запустили фактчек-бот для відстеження фейків. Завдяки йому можна розрізнити фейкові новини в соцмережах, у політиці, визначити неправдиві дані російських засобів масової інформації, спрямовані на боротьбу з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-