Ворог у соцмережах поширює фейки про захоплення сіл на Харківщині

Ворог у соцмережах поширює фейки про захоплення сіл на Харківщині

Укрінформ
Ворог у соцмережах поширює інформацію про захоплення сіл Цупівка, Дубівка, Лобанівка, Токарівка Друга, Кочубеївка та Шопине у Дергачівській громаді на Харківщині, однак ці населені пункти давно окуповані, а за деякі йдуть бої.

Про це у Фейсбуці написав голова Дергачівської громади В'ячеслав Задоренко, передає Укрінформ.

«У соціальних мережах починає поширюватись інформація про те, що російська армія захопила села Цупівка, Дубівка, Лобанівка, Токарівка Друга, Кочубеївка та Шопине. Цей «вкид» є або свідченням інформаційної неграмотності адміністраторів деяких спільнот у соцмережах, або спрямованою провокацією агресора, на меті якого – викликати паніку серед місцевого населення», - зазначив Задоренко.

Він наголосив, що щодня інформує про ситуацію на фронті і просить жителів громади довіряти лише офіційним джерелам.

«Наразі ситуація не змінилася: у Цупівці продовжуються бойові дії, в районі Дементіївки теж, а Дубівка, Лобанівка, Токарівка Друга, Кочубеївка, Шопине й інші населені пункти Токарівського округу й до цього перебували під контролем окупаційних військ», - зазначив Задоренко.

Читайте також: ЗСУ на Харківщині відкинули ворога на двох напрямках

Як повідомлялося, минулої доби ворог знову наносив артилерійські удари по Дергачах, а також по територіях старостинських округів. Уся інфраструктура у фронтових селищах та селах громади зруйнована, а кількість пошкоджених будівель приватного сектору на Дергачівщині налічує декілька тисяч. Деякі села (Дементіївка, Цупівка, Питомник) зруйновані повністю.

За даними голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова минулої доби Збройні сили України відбили штурм і змусили загарбників відійти в районі Дементіївки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-