ЗСУ на Харківщині відкинули ворога на двох напрямках

ЗСУ на Харківщині відкинули ворога на двох напрямках

Укрінформ
Збройні сили України на Харківщині відкинули ворога на попередні рубежі на напрямках Довгалівка-Залиман та Липці-Дементіївка. 

Про це речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник заявив на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«На Харківському напрямку Збройні Сили України успішно відбили наступ противника у напрямку Довгалівка-Залиман (24 км північно-західніше м. Ізюм), а також Липці-Дементіївка, що за 27 км північніше Харкова. Сили противника було відкинуто на попередні рубежі», - сказав Мотузяник.

Читайте також: Ворог намагається втримати сухопутний коридор до Криму - Міноборони

Загалом, за його словами, на Харківщині противник дотримується тактики втримання раніше зайнятих позицій та недопущення виходу сил оборони України на державний кордон і в тил угруповання окупаційних військ на Слов’янському напрямку. Тому ворог намагається постійно тримати українські підрозділи у стані напруження та регулярно обстрілює наші позиції з важкої артилерії. Зокрема, такі факти зафіксовано у районах Руська Лозова, Рубіжне, Старий Салтів.

За даними речника МОУ, на Слов’янському напрямку українські війська стримують наступальні дії російського угруповання в напрямку Довгеньке-Краснопілля.

«Штурмові дії противника в районі Довгеньке – Мазанівка наші воїни успішно відбили», - додав він.

Мотузяник відзначив, що для уточнення положення наших військ ворог вів повітряну розвідку із застосуванням БпЛА оперативно-тактичного рівня в районі Великої Комишувахи.

Читайте також: Мотузяник назвав цілі ракетного терору росією українців

Він також прокоментував ситуацію на Південнобузькому та Таврійському напрямках. Там противник діє силами підрозділів 8, 49 армій, берегових військ чорноморського флоту, мобілізаційного резерву 1 АК південного військового округу та повітряно-десантних військ. Основні зусилля цього угруповання зосереджено на утриманні раніше зайнятих рубежів та недопущенні проведення українськими військами контрнаступальних дій у Миколаївській і Херсонській областях. З цією метою загарбники прагнуть не допустити перегрупування підрозділів сил оборони України, для чого ведуть артилерійський вогонь уздовж усієї лінії бойового протистояння цього напрямку.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-