«Там було багато трупів» – СБУ допитала колишнього «рятівника» крейсера «Москва»

«Там було багато трупів» – СБУ допитала колишнього «рятівника» крейсера «Москва»

Відео
Укрінформ
СБУ допитала російського моряка, який після невдалого порятунку крейсера «Москва» Чорноморського флоту рф у квітні перейшов у піхоту на Донеччину та потрапив в полон до українських захисників.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба СБУ. https://t.me/SBUkr/4529

«Там было много трупов и, в основном, спасение происходило очень печально. Корабль потеряли, он потонул, его не смогли отбуксировать… Я насмотрелся, что было на «Москве», и не хотел дальше видеть, что посередине моря умираешь. Это очень страшно. И я отказался…» – розповідає колишній матрос.

Так він «перекваліфікувався» у піхотинця, щоб воювати в Україні. За три тижні інструктори-вагнерівці допомогли йому «змінити профіль». І невдовзі його відправили на розвідку у Волноваський район.

Перше ж бойове завдання виявилося провальним: «розвідники» натрапили на засідку ЗСУ і вціліти вдалося лише трьом із 30. російські командири кинули поранених на полі бою. Медичну допомогу солдат отримав уже від бійців ЗСУ, які взяли його полон. Зараз він надає свідчення СБУ.

Читайте також: Строковиків з крейсеру «москва» знову хочуть відправити на війну з Україною

Як повідомляв Укрінформ, російська федерація відмовляється визнавати загиблими 27 членів екіпажу крейсера “Москва”, а родичам, які прагнуть поширювати інформацію про загиблих моряків, спецслужби погрожують кримінальною відповідальністю за розголошення державної таємниці.

13 квітня флагман чорноморського флоту рф крейсер "Москва", який брав участь у захопленні 24 лютого острова Зміїний Одеської області, був уражений двома українськими ракетами із комплексу "Нептун". Увечері 14 квітня стало відомо, що крейсер потонув.

Читайте також: росія відмовляється визнавати загиблими 27 членів екіпажу крейсера «Москва» – розвідка

російське міністерство оборони визнало загибель на "Москві" однієї людини, а також стверджує, що 27 моряків зникли безвісти, а 396 були евакуйовані.

За даними секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, на момент удару ракети на крейсері "Москва" перебували 510 осіб, з яких врятувалися 58.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-