Строковиків з крейсеру «москва» знову хочуть відправити на війну з Україною

Строковиків з крейсеру «москва» знову хочуть відправити на війну з Україною

Укрінформ
Батьки строковиків з крейсера "москва", які вижили, протестують проти того, що, за деякими даними, їхніх синів хочуть знову відправити в зону бойових дій з Україною.

Як передає Укрінформ, про це пише "Новая газета. Европа".

У розпорядженні видання опинилося звернення родичів матросів до військової прокуратури рф, до Комітету солдатських матерів і до уповноваженого з прав людини в росії. У ньому міститься вимога не відправляти їхніх синів-строковиків у зону бойових дій.

«Наші діти, військовослужбовці строкової служби, вже були неправомірно задіяні у спеціальній військовій операції на крейсері «москва», отримали бойові психічні травми внаслідок катастрофи. Ми вважаємо неприпустимим нове залучення до участі в бойових діях тих, хто пережив психологічно травмуючу ситуацію», - йдеться у зверненні.

У ньому повідомляється, що строковиків досі не перевели на сушу — всупереч обіцянкам. 49 матросів, які пережили загибель крейсера "москва", зараз перебувають на сторожовому кораблі "Ладный". 30 червня "Ладный" мають намір залучити до участі у так званій спецоперації. Автори звернення окремо зазначають, що цей сторожовий корабель перебуває в експлуатації понад 30 років, потребує ремонту та не дуже придатний для походів.

Читайте також: Чорноморська флотилія росії: відчутні проблеми захисту військових кораблів

Як повідомлялося, 13 квітня флагман чорноморського флоту росії крейсер "москва", який брав участь у захопленні 24 лютого острова Зміїний Одеської області, було уражено двома українськими ракетами з комплексу "Нептун". Увечері 14 квітня стало відомо, що крейсер потонув.

Російське міністерство оборони визнало загибель на "москві" однієї людини, а також стверджує, що 27 моряків зникли безвісти, а 396 були евакуйовані.

За даними секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данилова, на момент влучення ракети на крейсері "москва" перебували 510 людей, з яких 58 врятувалися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-