Загроза з білорусі: розвідка не зафіксувала наступальних угруповань, росія готує ДРГ

Загроза з білорусі: розвідка не зафіксувала наступальних угруповань, росія готує ДРГ

Укрінформ
Українська розвідка не фіксує формування на території білорусі наступального російського угруповання, та водночас спостерігається підготовка ДРГ за участю білоруських військовослужбовців.

Про це речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник заявив на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Українська розвідка повідомляє нам про те, що станом на зараз поки що не фіксуємо формування якогось наступального російського угруповання на території цієї країни (білорусі - ред.). Проте ми уважно спостерігаємо за ситуацією. Крім того, наша розвідка також повідомляє нам про те, що станом на сьогодні фіксуються факти підготовки російськими силами на території цієї частини диверсійно-розвідувальних груп з числа військовослужбовців республіки білорусь. Така інформація є», - сказав Мотузяник.

Читайте також: Ворог намагається втримати сухопутний коридор до Криму - Міноборони

За його словами, нині біля кордону з Україною перебуває до 6 батальйонів білоруської армії (раніше було 7). Вони посилюють ділянку кордону у Брестській і Гомельській областях та намагаються вести повітряну розвідку у прикордонних з Україною та Польщею районах, а також проводять демонстративні дії.

Речник МОУ додав, що загроза застосування росією ракетного озброєння та завдання авіаційних ударів з території білорусі зберігається.

Коментуючи ситуацію на Сіверському напрямку, речник зауважив, що прикриття російсько-українського кордону у Брянській та Курській областях противник продовжує утримувати до трьох БТГ зі складу 1 танкової армії та 20 армії Західного військового округу, а також підрозділи повітряно-десантних військ.

Читайте також: Із території білорусі можливі нові авіаудари та ракетні обстріли

За словами Мотузяника, агресор завдав вогневого ураження із використанням реактивної та ствольної артилерії у районах н.п. Покровка, Старикове, Порозок і Верхня Пожня (до 3 км від держкордону у Сумській області). Також зафіксовано ведення ворогом повітряної розвідки позицій українських військ із застосуванням БпЛА типу “Орлан-10” у районах с. Гірськ Чернігівської області (до 5 км від кордону) та Шалигіне на Сумщині (5 км від кордону).

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-