Із території білорусі можливі нові авіаудари та ракетні обстріли

Із території білорусі можливі нові авіаудари та ракетні обстріли

Дані Генштабу
Укрінформ
У Генеральному штабі Збройних сил України очікують продовження авіаційних та ракетних ударів з території та повітряного простору республіки білорусь.

Про це йдеться в оперативній інформації Генштабу ЗСУ щодо російського вторгнення станом на 18:00 27 червня у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Очікується продовження авіаційних та ракетних ударів з території та повітряного простору республіки білорусь. Вкотре закликаємо не нехтувати сигналами повітряної тривоги", - ідеться у повідомленні.

російські загарбники продовжують завдавати ракетних ударів по цивільних об’єктах на території України. Сьогодні у Кременчуку Полтавської області російська ракета влучила в торговий центр, де перебували мирні люди. Тривають рятувальні заходи.

Читайте також: На деяких вулицях нічого не лишилося: Луганщина за добу зазнала 49 ворожих обстрілів

На Волинському та Поліському напрямках не виключається проведення демонстративних і провокаційних дій з боку підрозділів збройних сил республіки білорусь в прикордонних з Україною районах, а також посилення ведення розвідки для уточнення позицій та характеру діяльності українських військ.

На Сіверському напрямку підрозділи зс російської федерації продовжують перебувати в прикордонних районах Брянської та Курської областей з метою сковування дій підрозділів Сил оборони. Противник вів мінометні обстріли поблизу Покровки та Старикового Сумської області. Також ворог застосував реактивну артилерію в районах населених пунктів Порозок та Верхня Пожня Сумської області.

Читайте також: Військові просять не коментувати контрнаступ на Херсонщині: Дайте ЗСУ зробити свою роботу

На Слобожанському напрямку противник веде оборону раніше зайнятих позицій, намагається не допустити просування підрозділів Сил оборони та їх вихід на державний кордон на півночі Харківської області. Розвідкою боєм намагається знайти слабкі місця в обороні ЗСУ.

На Харківському напрямку ворог з метою повернення втрачених позицій намагався вести штурмові дії в районі населеного пункту Дементіївка, успіху не мав, відійшов. Також українські воїни успішно відбили ворожі штурми в напрямку Довгалівка та Залиман.

Загарбники вживають заходів з оперативного маскування та намагаються увести підрозділи ЗСУ в оману, для чого встановлюють на оборонних позиціях дерев’яні макети танків.

На Слов’янському напрямку ворог намагається покращити своє тактичне положення та створити сприятливі умови для наступу на населені пункти Барвінкове та Слов’янськ. Продовжує обстріли.

Намагаючись взяти під контроль Мазанівку, противник вів наступ з району населеного пункту Довгеньке. Отримав рішучу відсіч українських захисників та з втратами відійшов.

На Донецькому напрямку ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах оточення Сил оборони в районі міста Лисичанськ, намагається блокувати місто з півдня та південного заходу. Вживає заходів з поповнення втрат особового складу, озброєння та військової техніки.

Читайте також: По Кременчуку росіяни вдарили з території Курської області ракетами Х-22

На Краматорському напрямку ворог активних дій не вів.

На Лисичанському напрямку зафіксовано обстріли із мінометів та ствольної артилерії в районах населених пунктів Лисичанськ, Верхньокам’янка та Соледар.

Ворог вів наступ у напрямку Вовчоярівка – Верхньокам’янка, має частковий успіх, закріплюється південніше Лисичанського нафтопереробного заводу. Для відволікання зусиль українських військ, вів наступ на напрямку Підлісне – Лисичанськ, успіху не мав, відійшов.

На Бахмутському напрямку здійснює обстріли із артилерії різних калібрів у районах населених пунктів Берестове, Клинове, Бахмут, Вершина та Травневе.

ЗСУ успішно припинили ворожу спробу розвідки боєм в районі Берестового та наступ в напрямку Мідна Руда – Клинове. В обох випадках загарбники відійшли.

Читайте також: Українські військові завдали по Зміїному ще понад 10 влучних уражень

Ворог має частковий успіх на напрямку Роти – Вершина, намагається закріпитися на перехресті автотраси Е-40.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках з метою сковування дій ЗСУ, недопущення їх перекидання на інші напрямки, ворог обстрілював із мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Піски, Авдіївка, Катеринівка, Червоне та Малинівка. Завдав авіаційного удару поблизу Красногорівки.

Українські воїни зупинили наступ загарбників у напрямку Петрівське – Шевченко та відкинули ворога назад.

На Південнобузькому напрямку агресор продовжував обстріли українських позицій із мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії вздовж всієї лінії зіткнення. Не виключається ведення ворогом штурмових дій на окремих напрямках з метою виходу на адміністративні кордони Херсонської області.

У готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України противник утримує два носії крилатих ракет морського базування “Калібр”.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок операції ЗСУ на острові Зміїний були вражені три російські ракетно-гарматні комплекси "Панцир С1".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-